torsdag 8 mars 2012

På väg till Dalarna

Hej alla glada och ickeglada! Sitter just nu på tåget från Stockholm till Avesta.

Jag var rätt nära på att missa tåget idag. Jag missade tunnelbanan jag skulle åka med, så jag fick vänta på nästa som gick 10 minuter senare. Den skulle vara framme på T-centralen ungefär 8 minuter innan mitt tåg gick.

Jag var nu tvungen att tänka lite strategiskt för att hinna med tåget, så jag ställde mig längst fram på tunnelbanan, för att komma så nära rulltrapporna som möjligt. Jag ställde mig såklart i fel ände, så jag kom av på andra sidan perrongen, så långt från rulltrapporna man kunde komma alltså. Här tänkte jag att det var kört, de där 1-2 minutrarna jag förlorade var mycket dyrbara. Men jag fortsatte kämpa.

Jag tog min stora väska i famnen, för att det skulle gå fortare att ta sig fram då, och började springa. T-centralen är alltid väldigt befolkad, även på en torsdag förmiddag, så jag fick ofta springa runt folk eller sakta ner för att inte springa in i någon.

När jag kom fram till den sista rulltrappen som leder upp till själva T-centralen kändes det som att jag hade sprungit dit rätt fort ändå. Jag åkte upp för rulltrappan och kollade nervöst upp mot skärmarna med alla tågavgångar. Till min stora glädje såg jag att det var över 4 minuter tills tåget gick! Jag kunde nu lugna ner mig, för det tar definitivt inte 4 minuter att gå ut till spår 5 (som mitt tåg avgick från).

Jag hann alltså, så nu sitter jag på tåget och njuter och ska lyssna på musik!

Hej då!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar